Pagrindinės bankų akcijos susilpnėjo antradienio prekybos sesijoje po to, kai Federalinio Rezervo priežiūros vicepirmininkas Maiklas Baras paskelbė apie atnaujintus kapitalo reikalavimų reglamentus. KBW direktorius Deividas Konradas prisijungė prie laidos „Asking for a Trend”, kad aptartų bankų sektoriaus būklę ir paaiškintų naujausius Federalinio Rezervo veiksmus.

JPMorgan Chase & Co. prezidentas ir vykdomasis direktorius Danielius Pinta mano, kad analitikų prognozės dėl banko grynųjų palūkanų pajamų išlaidų 2025 metais gali būti pernelyg optimistinės. Konradas pažymi, kad jo prognozės yra žemesnės nei Wall Street’o pateikiamos gairės, ir priduria: „Kas nutiko šiais metais, yra tai, kad jų gairės nuolat buvo didinamos dėl turto jautrumo, tačiau numatoma kreivė nepasitvirtino, o Federalinis Rezervas šiais metais dar nesumažino palūkanų normų. Taigi jų šių metų prognozės viršijo lūkesčius.“

Federaliniam Rezervui pereinant prie palūkanų normų mažinimo ciklo, Konradas tikisi, kad „turto jautrios“ įmonės, tokios kaip JPMorgan, patirs tam tikrą spaudimą savo grynųjų palūkanų pajamoms.

Bankų Atsakas Į Kapitalo Reikalavimus

Atnaujinti kapitalo reikalavimai, kuriuos pasiūlė Federalinis Rezervas, gali turėti ilgalaikį poveikį ne tik JPMorgan, bet ir kitoms didžiosioms finansų institucijoms. Šie reikalavimai yra orientuoti į bankų likvidumo stiprinimą, tačiau kritikai teigia, kad pernelyg griežti apribojimai gali sumažinti pelningumą, ypatingai esant mažesniems ekonomikos augimo rodikliams.

Konradas pabrėžė, kad per pastaruosius metus JPMorgan tapo ypatingai jautrus turto rinkos pokyčiams, ypač susijusiems su palūkanų normų dinamika. Banko augimas buvo grindžiamas teigiamomis prognozėmis dėl grynųjų palūkanų pajamų augimo, tačiau realybėje ekonominė aplinka nebuvo palanki tokiam spartam augimui.

Federalinio Rezervo Palūkanų Normų Strategija

Federalinis Rezervas vis dar nepakeitė savo palūkanų normų politikos, tačiau rinkos dalyviai tikisi, kad artimiausiais mėnesiais bus pradėtas normų mažinimo ciklas. Tokia strategija gali turėti teigiamą poveikį kreditų prieinamumui, tačiau kartu mažinti bankų pelningumą iš palūkanų pajamų.

Analitikai, tokie kaip Konradas, tikisi, kad kapitalo reikalavimų sugriežtinimas taps viena iš pagrindinių kliūčių didiesiems bankams siekiant išlaikyti aukštą pelningumą. Nors bankai, tokie kaip JPMorgan, išlieka lyderiai finansų sektoriuje, jų veikla gali tapti sudėtingesnė, kai Federalinis Rezervas pereis prie normų mažinimo.

Iššūkiai ir Galimybės

Bankų sektorius šiuo metu susiduria su dideliais iššūkiais, tačiau tuo pačiu metu atsiveria ir galimybės augti. Nors Federalinio Rezervo veiksmai gali sumažinti pelningumą, bankai taip pat gali pasinaudoti esamomis rinkos sąlygomis, siekiant sustiprinti savo pozicijas ir pritraukti naujus klientus.

Konradas teigia, kad šiandieniniame nestabilios ekonomikos kontekste bankai turi adaptuotis ir lanksčiai reaguoti į pokyčius. Federalinio Rezervo politika ir toliau darys įtaką bankų veiklai, o analitikai prognozuoja, kad didieji finansų žaidėjai, tokie kaip JPMorgan, ieškos naujų būdų išlikti konkurencingiems.

Taigi, nors analitikai tikisi, kad bankai gali pasipriešinti naujai Federalinio Rezervo politikai, jie taip pat pripažįsta, kad šie pokyčiai yra neišvengiama dalis finansų rinkos evoliucijos