Marinuoti burokėliai yra tikras atradimas virtuvėje. Jie puikiai tinka ne tik tradiciniams šaltibarščiams, bet ir kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų arba sriubų ingredientas. Išbandžius šį receptą, kiti marinuoti burokėliai tiesiog nebepatenkina skonio lūkesčių. Šis receptas yra itin paprastas, o jo rezultatas – skonis, kurio norėsite vėl ir vėl.

Pateiktos proporcijos leidžia paruošti marinatą maždaug 2 kilogramams virtų burokėlių. Tai puikus kiekis, tinkamas šeimos pietums ar didesnei šventei, kai reikia sveikų, lengvai paruošiamų užkandžių.

Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai: Ko reikės?

Pagrindinis šio recepto ingredientas, žinoma, yra virti burokėliai. Jie turi būti švieži ir kokybiški, nes nuo jų priklauso galutinis patiekalo skonis. Burokėlius galima virti iš anksto, o marinuoti kitą dieną, kad procesas būtų dar patogesnis.

Marinatui reikės:

  • 1 litro vandens
  • 2 valgomuosiu šaukštų cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 0,5 stiklinės (apie 100 ml) 9 proc. acto
  • Kelių juodųjų pipirų
  • Kelių lauro lapelių

Kaip paruošti marinuotus burokėlius?

Pirmiausia, pradėkime nuo marinato. Supilkite vandenį į puodą ir jį pašildykite. Įkaitus vandeniui, įdėkite cukraus, druskos, juodųjų pipirų ir lauro lapelių. Palaukite, kol visi ingredientai visiškai ištirps ir marinatui suteiks saldžiarūgštį skonį. Galiausiai supilkite actą ir leiskite marinatui užvirti.

Kol verda marinuotės skystis, pasiruoškite burokėlius. Juos sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite plonomis riekelėmis, priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite galutiniame produkte. Tada sudėkite tarkuotus burokėlius į jau paruoštą karštą marinatą ir dar kartą užvirkite.

Kaip užkonservuoti marinuotus burokėlius?

Kai burokėliai jau užvirti su marinatu, metas juos pilstyti į stiklainius. Svarbu, kad stiklainiai būtų švariai išplauti ir iškaitinti – tai padeda išvengti bakterijų ir prailginti konservų galiojimo laiką. Užpylus burokėlius su marinatu, stiklainius užsukite sandariai dangteliais ir apverskite juos žemyn. Tai leidžia užtikrinti, kad stiklainiai būtų visiškai hermetiški.

Kai stiklainiai jau sandariai uždaryti, uždenkite juos stora antklode ir leiskite visiškai atvėsti. Šis procesas užtruks keletą valandų, tačiau jis būtinas tam, kad stiklainiai būtų visiškai saugiai uždaryti ir viduje esantys produktai nesugestų.