USD vis dar palaiko geri ekonominiai duomenys, kaip buvo matyti iš paskutinių JAV PMI rodiklių praėjusį penktadienį ir JAV vartotojų pasitikėjimo ataskaitos vakar. Tokie duomenys palaiko palūkanų normų lūkesčius, kurie numato du sumažinimus iki metų pabaigos ir palaiko rizikos sentimentą dėl augimo padidėjimo.

Šiame kontekste JPY turėtų toliau prarasti pozicijas prieš pagrindines valiutas. Norint pamatyti tvarų jenos stiprėjimą, greičiausiai reikės silpnų JAV augimo duomenų, nors jie gali būti trumpalaikiai, jei nepakanka rinkos prognozuojamoms agresyvesnėms Fed palūkanų normų mažinimams.

Dieniniame grafike matome, kad po nedidelio kritimo pirmadienį USDJPY vėl pakilo iki intervencinio lygio ties 160.00. Prisiminkite, kad intervencija nėra garantuota, nes Japonai kovoja su stipriais fundamentaliais rodikliais, o rinka yra daug didesnė už juos.

Vis dėlto, galime pamatyti reakcijas, kaip pirmadienį, kai pirkėjai galėtų uždaryti savo pozicijas, o pardavėjai galėtų pradėti didinti pardavimus virš šio lygio. Šiuo metu mažiausio pasipriešinimo kelias lieka į viršų.

4 valandų grafike matome, kad jei kaina atšoktų nuo intervencinio lygio, pirkėjai greičiausiai sugrįš ties 158.00 palaikymo lygiu, kur taip pat randame 38.2% Fibonacci retracement lygį, kuris sustiprina šį palaikymą.

Pardavėjai, kita vertus, norės matyti kainą pralaužiant žemiau 158.00 palaikymo, kad padidintų lokius statymus iki pagrindinės tendencijos linijos ties 156.00 lygiu.

1 valandos grafike matome, kad yra dar viena nedidelė aukštyn kylanti tendencijos linija, apibrėžianti esamą bulių momentumą. Pirkėjai greičiausiai remsis į šią tendencijos liniją su apibrėžta rizika žemiau jos, siekdami pralaužti virš 160.00 pasipriešinimo su geresne rizikos ir naudos santykiu.

Pardavėjai, kita vertus, norės matyti kainą nukrentant, kad padidintų lokius statymus iki 158.00 palaikymo. Raudonos punktyrinės linijos apibrėžia vidutinį dienos intervalą šiandien.

Ateities katalizatoriai:
Rytoj gausime naujausius JAV nedarbo paraiškų duomenis, o penktadienį savaitę baigsime Tokijo CPI ir JAV PCE rodikliais.