Penktadienį Japonijos jena šiek tiek sumažėjo, po to, kai dieną prieš tai pasiekė didžiulių augimų. USD/JPY Europos sesijoje prekiauja 159,16 lygiu, padidėjusi 0,26% dienos metu rašymo metu.

Japonijos jena šoktelėjo – dėl minkštos JAV infliacijos ar intervencijos?

JAV doleris ketvirtadienį nusmuko prieš daugumą pagrindinių valiutų, po to, kai mažiau nei tikėtasi JAV Vartotojų kainų indekso (CPI) ataskaita sukėlė lūkesčius dėl palūkanų normų mažinimo rugsėjį. Didžiausias dienos laimėtojas buvo jena, kuri šoktelėjo net 2,7% ir pasiekė 157,41 lygį prieš dolerį. JAV doleris atgavo dalį šių nuostolių ir USD/JPY baigė prekybą 158,76 lygiu, sumažėjęs 1,8% per dieną.

JAV infliacija birželį sumažėjo iki 3,0% m/m, tai yra žemiausias lygis per metus. Tai sumažėjo nuo 3,3% gegužę ir buvo žemiau rinkos prognozės – 3,1%. Mėnesinė rodiklio vertė buvo įspūdinga -0,1%, pirmą kartą sumažėjusi nuo 2020 m. gegužės. Pagrindinė infliacija taip pat sumažėjo birželį, o rinkos lūkesčiai dėl rugsėjo mėnesio palūkanų normos sumažinimo šoktelėjo iki 86%, palyginti su 69% dieną prieš infliacijos ataskaitą. Federalinis rezervas padarė didžiulę pastangą mažinant lūkesčius dėl palūkanų normų mažinimo, tačiau gali pasiųsti rinkoms švelnesnį signalą po labai minkštų infliacijos duomenų.

Ketvirtadienį JAV doleris patyrė sunkų pralaimėjimą, tačiau dolerio kritimas prieš jeną sukėlė įtarimų, kad Tokijas galėjo įsikišti į valiutų rinkas. Japonijos televizijos ataskaita teigė, kad vyriausybė ir Japonijos bankas įsikišo po to, kai JAV doleris patyrė nuostolių po JAV infliacijos ataskaitos.

Japonijos pagrindinis valiutos diplomatas Masato Kanda nesukėlė nuostabos, kai atsakė „be komentarų” apie tai, ar ketvirtadienį buvo intervencija. Japonija yra nuolatinė katės ir pelės žaidimo dalyvė su jenos spekuliantais, o jos politika yra laikyti rinkos dalyvius nežinioje apie valiutos intervencijas. Kadangi Japonijos bankas signalizuoja apie planus griežtinti politiką, galime tikėtis papildomo Japonijos valiutos svyravimo.

USD/JPY Techninė Analizė

USD/JPY išbandė pasipriešinimą ties 159,37. Aukščiau yra pasipriešinimas ties 161,30. Palaikymas yra ties 156,97.